Nvey ECO

NVEY ECO

'Het bewijs dat groen ook sexy kan zijn.' Sinds 2005 loopt Nvey ECO voorop op het gebied van de ontwikkeling van biologische make-up. Het doorlopend verbeteren van productiemethoden en –technieken hebben heeft geleid tot een puur ambachtelijk biologisch make-up concept waarmee groene cosmetica een trapje hoger komt op de perfectieladder.

Nvey ECO weerlegt het sprookje dat de overstap naar ‘groen’ de effectiviteit en de toepassing van de make-up beperkt. Met de ontwikkeling van unieke productiemethoden worden het biologisch profiel én de effectiviteit gediend. De effectiviteit komt tot uiting in zowel de houdbaarheid als de kleuren van de make-up. Nvey Eco staat er internationaal om bekend. De superieure kwaliteit wordt bereikt zonder chemische ingrediënten als parabenen, zonder producten uit de aardolieindustrie of synthetische geurstoffen en Nvey ECO is niet getest op dieren. Nvey ECO wordt in Australië gemaakt en biedt u en het milieu het allerbeste.

Biologische ingrediënten

Bij Nvey ECO is ‘biologisch’ meer dan een modewoord. Het gaat om een lifestyle, een verantwoorde benadering van cosmetica en een gevoel voor onze leefomgeving. Als pionier op het gebied van biologische kleuren in cosmetica gebruikt Nvey ECO alleen ingrediënten die zacht en voedend zijn voor de huid. De certificering als biologisch merk door NATRUE, een vooraanstaande Europese en wereldwijde organisatie op het gebied van cosmetica certificering, is voor Nvey ECO een belangrijke erkenning. Het versterkt de aandacht voor veilige, ethische en werkzame cosmetica voor consumenten. Nvey ECO geeft zowel om de gezondheid van haar klanten als om de gezondheid voor het milieu, door uitsluitend gereguleerde, goedgekeurde en veilige ingrediënten te gebruiken in de cosmeticaproducten.

Nvey ECO gaat er van uit dat als je een biologisch product maakt, je ook de stap naar certificering moet zetten. Alle Nvey ECO make-up is dus NATRUE gecertificeerd, waardoor de door NATRUE gestelde normen dienen te worden nageleefd voor alle ingrediënten die in de producten worden gebruikt. Daarmee zijn vele ingrediënten die in de reguliere producten worden aangetroffen verboden. Daarnaast hanteert NVEY ECO eigen interne standaarden voor het winnen van grondstoffen en komt op die manier tegemoet aan de eisen van ethiek en effectiviteit. NATRUE controleert Nvey ECO op naleving van de gestelde normen.

In Nvey ECO producten zit:

  • Geen Talc
  • Geen Parabenen
  • Geen SLS of SLS houdende chemicaliën
  • Geen propyleenglycol
  • Geen genetisch gemodificeerde producten
  • Geen producten uit de petrochemische industrie.

Nvey ECO gebruikt plantaardige oliën zoals ricinusolie, saffloer, en jojoba. Geen producten gebaseerd op nanotechnologie. Nvey ECO test niet op dieren (hoogstens op vrijwilligers onder de werknemers en de baas!).

De oprichter

Rohan Widdison, oprichter van NVEY ECO

Rohan Widdison, oprichter van NVEY ECO

Certificeringen

Logo Natrue

Producten van Nvey ECO